onsdag 27. juni 2007

Helena og Tekla

Helena (til venstre) og Tekla er barn som vi har hatt siden starten av Agape i 2000.

De er begge ferdig med grunnskolen og venter på resultatene fra diverse eksamener.

Begge har også gjort unna et halvt år med data, ved et senter som heter Nazaret centre – Njombe.

Resultatene er slik at Helena Ngowo skal gå på lærerskolen, for å kunne undervise barn i grunnskolen. Hun skal gå på KKK – Mbeya Lutheran Teaching college.

Tekla Mwenda fikk ikke gode nok resultater til å komme inn på lærerutdanningen, så hun vil prøve å forbedre karakterene sine. Hun ønsker nå å fortsette med datastudiene sine og få en bachelor grad etter tre år. Problemet er om hun vil få noe jobb innen for dette området når hun er ferdig. Derfor har hun ikke helt bestemt seg for om hun skal vente på resultatene for å oppnå bedre karakterer og studere noe annet, eller om hun skal gå videre med datastudiene.

Vi er kjempeglade for at barna som vi startet med er blitt så store at de blir ferdig med grunnskolen. Dette er en stor støtte for prosjektet, fordi nå kan de hjelpe de andre barna som ikke er kommet like langt. De blir på en måte et forbilde for de andre barna som kommer etter.

Jeg så selv med egne øyne hvordan Helena og Tekla la sin sjel i å hjelpe de andre barna da jeg var i Tanazania i julen 2006. De var til stor hjelp for oss alle. Idéen med prosjektet er at disse barna skal kunne hjelpe oss når de er ferdige med utdannelsen sin. Med andre ord, barn som er foreldreløse har større hjerterom for å hjelpe andre enn oss som er vokst opp med foreldrene våre.

Dette var en kort historie om Helena og Tekla fra Agapeprosjektet.

Ingen kommentarer: